Personvern

Norsk Boligformidling og alle datterselskaper (heretter omtalt som «NBF», «vi» eller «oss») har som mål i størst mulig grad å beskytte personvernet til alle nåværende, tidligere og kommende kunder. Denne policyen for personvern og informasjonskapsler («policy») beskriver hvilke personlige opplysninger vi kan samle inn, hva opplysningene brukes til, under hvilke omstendigheter opplysningene kan bli delt og hva vi gjør for å sikre opplysningene og ivareta personvernet ditt.

1. Hvilke personlige opplysninger vi samler inn og hva de brukes til

Vi kan samle inn opplysninger om deg og bruke dem på følgende måter:

Vi kan samle inn personlige opplysninger om deg fra formularer eller skjemaer du fyller ut, avtaler du inngår med oss eller under etablering eller vedlikehold av et kundeforhold med oss knyttet til et investeringsprodukt eller -enhet, inkludert navn, postadresse og e-postadresse, opplysninger om betalingskort, pågående forklaringer og andre relaterte opplysninger. Vi gjør dette for å kunne fullføre transaksjonen samt bekrefte transaksjonen overfor deg.
Vi bruker også informasjonskapsler (se avsnitt 5 nedenfor for flere detaljer).
Når du navigerer rundt på nettstedet, blir det lagret informasjon om hvordan du bruker nettstedet. Vi gjør dette for å kunne forbedre kvaliteten på tjenesten vi tilbyr. Vi kan blant annet fastsette hvilken type oppsett og navigasjon som er best egnet på nettstedet.
Vi kan samle inn opplysninger om vedlegg som åpnes fra nyhetsbrev du mottar elektronisk.
Vi bruker også innsamlede opplysninger til å informere deg om endringer på nettstedet og, i henhold til gjeldende lokale lover, om andre opplysninger vi tror kan være av interesse og/eller nyttig for deg, inkludert om produktene og tjenestene våre.

Du trenger selvsagt ikke oppgi noen av de personlige opplysningene vi ber om. Hvis du ikke gjør det, kan dette imidlertid føre til at vi ikke kan tilby deg de tjenestene som NBF ellers tilbyr. I avsnitt 6 finner du en veiledning til hvordan du trekker tilbake samtykket og hvordan du fjerner informasjonskapsler fra din PC.

2. Hvem vi oppgir personlige opplysninger til

NBF oppgir ingen personlige opplysninger til tredjeparter, unntatt som beskrevet i denne policyen.

Videreformidling til tredjepart kan omfatte deling av slike opplysninger med ikke-tilknyttede selskaper som utfører støttetjenester på våre vegne, inkludert slike som gir profesjonelle, juridiske eller regnskapsrelaterte råd til NBF Det kreves at disse selskapene sørger for at formålstjenlige sikkerhetstiltak er på plass og at de overholder taushetsplikten for slike opplysninger i den utstrekning de mottas, samt at personlige opplysninger kun brukes til å tilby slike tjenester og kun til de formålene som NBF angir.

Disse ikke-tilknyttede selskapene kan imidlertid holde til i land der det ikke finnes lover om personvern eller at de gir mindre beskyttelse enn lovene i EU.

Vi kan også oppgi personlige opplysninger for å utføre dine instruksjoner eller etter uttrykkelig samtykke fra deg.

Til slutt, under visse omstendigheter kan vi også oppgi personlige opplysninger til tredjeparter med hjemmel i, eller i samsvar med, gjeldende lover og forskrifter, for eksempel ved rettslig kjennelse fra domstol eller en tilsvarende juridisk prosess, for å beskytte mot svindel og på annen måte samarbeide med politimyndigheter eller tilsynsorganer.

Du skal vite at NBF ikke selger personlige opplysninger.

3. Få tilgang til og oppdatere personlige opplysninger

Du kan når som helst få tilgang til og oppdatere dine personlige opplysninger, og du kan kontakte vår ansvarlige for databeskyttelse på post@norskboligformidling.no hvis du ønsker å gjøre dette.

4. Rettidig behandling av opplysningene

Vi vil beholde dine personlige opplysninger i henhold til gjeldende lovgivning så lenge det er nødvendig for de formål de er innsamlet for.

5. Policy om informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som ofte inneholder en unik identifikator som sendes av en nettserver til datamaskinen, mobiltelefonen eller en annen Internett-tilkoblet enhet («enhet») når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler er mye brukt for å få nettsteder til å fungere mer effektivt, samt gi oss informasjon om forretningsvirksomhet og markedsføring slik at vi kan ta informerte avgjørelser om hvordan nettstedene skal utvikles. Vi kan samle inn informasjon om din datamaskin, inkludert IP-adresse, operativsystem og nettlesertype, til bruk for systemadministrasjon og for å lage rapporter. Dette er statistiske data om brukernes navigasjonsatferd og -mønster, der ingen enkeltpersoner blir identifisert.

Vi bruker tre hovedtyper av informasjonskapsler: (1) Informasjonskapsler for ytelse, (2) Informasjonskapsler for identifisering og (3) Informasjonskapsler for målgruppe

Informasjonskapsler for ytelse viser oss hvordan du bruker nettstedet, for eksempel hvilke sider du besøker. Slike informasjonskapsler samler ikke inn informasjon som kan identifisere deg – all innsamlet informasjon er anonym og brukes kun til å forbedre ytelsen til nettstedet, forstå hva som interesserer brukerne og måle hvor effektiv reklamen er. Vi bruker informasjonskapsler for ytelse til å analysere nettstedets ytelse, hjelpe oss med å forbedre nettstedet ved å registrere feil som oppstår og for å se hvor effektiv reklamen er (dette deles ikke med tredjeparter). Noen ganger er det tredjeparter som håndterer informasjonskapsler for oss, men vi tillater ikke at en tredjepart bruker informasjonskapslene til andre formål enn dem som står oppført ovenfor. Ved å bruke nettstedet vårt godtar du at det brukes informasjonskapsler for ytelse.

Informasjonskapsler for identifisering hjelper oss med å tilpasse innhold på nettstedet basert på dine valg. Vi bruker informasjonskapsler for identifisering til å huske valgene dine, slik som å identifisere deg som finansiell rådgiver, til å vise deg når du er logget på nettstedet og til å vise målrettet reklame for deg på andre nettsteder. Du kan kontrollere om disse informasjonskapslene skal brukes, men hvis du deaktiverer dem, kan det hende du ikke får tilgang til visse funksjoner eller tjenester. Deaktivering av slike informasjonskapsler kan hindre oss i å huske at du ikke vil ha en bestemt funksjon eller tjeneste. Ved å bruke nettstedet vårt godtar du at det brukes informasjonskapsler for identifisering.

Informasjonskapsler for målgruppe brukes til å sende deg relevant informasjon og se hvilket innhold du bruker. Vi bruker informasjonskapsler for målgruppe til å sende deg tilpasset nyhetsinnhold via e-post, til å spore hva slags innhold du bruker og til å vise målrettet reklame for deg på andre nettsteder. Ved å bruke nettstedet vårt godtar du at det brukes informasjonskapsler for målgruppe.

Det er mange tredjeparter som leverer innhold og funksjonalitet til NBFs nettsted, og noen av disse leverandørene bruker informasjonskapsler for å sikre at de aktuelle områdene på nettstedet fungerer.

Nettstedet har også koblinger til sosiale medier (slik som Facebook eller YouTube). NBF har ingen kontroll over informasjonskapsler som kan bli sendt ved bruk av slike eksterne nettsteder. Vil du ha mer informasjon om dem, anbefaler vi at du leser policyene deres for informasjonskapsler.